Çalışma İzni alındıktan sonra, Yabancı’nın insiyatifine bağlı olarak 2 farklı yol izlenebilir. ÇALIŞMA VİZESİ ya da Polonya Oturum İzni (OTURUM KARTI). (şemayı inceleyiniz)
1. Yol ÇALIŞMA VİZESİ:
İşveren , Polonya makamlarından temin etmiş olduğu Çalışma İzni’ni, Yabancı’ya, onun bulunduğu ülkeye gönderir ve Yabancı bu Çalişma İzni’ni ibraz ederek, kendi ülkesindeki Polonya Konsolosluğu’na , ÇALIŞMA VİZESİ başvurusu yapar. Bu ÇALIŞMA VİZESİ’nin tipi D07’dir ve süresi Çalışma İzni’nde belirtilen süre kadardır.Bazı durumlarda Konsolos insiyatif kullanarak ÇALIŞMA VİZESİ’ nin geçerlilik ve kalış sürelerini, Çalışma İzni’nde belirtilen süreden daha kısa tutabilir. Hatta, süpheli durumlarda Konsolos , Yabancı’yı mulakata alabilir ve bu mulakat sonucunda olumlu kanaata ulaşamazsa, Çalışma İzni ibraz edilmiş olmasına rağmen, ÇALIŞMA VİZESİ başvurusunu reddedebilir.
D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı’ ya Polonya’da hem calışma hem de oturum hakki saglar.
D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı’ ya Schengen ülkelerinde, 6 ay içerisinde 90 gün dolasım hakkı sağlar.
2. Yol OTURUM İZNİ (OTURUM KARTI):
Yabancı isterse, çıkmış olan Çalışma İzni ile kendi ülkesindeki Polonya Konsolosluğu’na ÇALIŞMA VİZESİ(D07) başvurusu yapmak yerine ,Polonya’da çalişacağı bölgenin Valiliği’ne bağlı Yabancılar Ofisi’ne POLONYA OTURUM İZNİ (POLONYA OTURUM KARTI) basvurusu yapar.
Bu basvuruyu yapabilmek için öncelikle Yabancı, herhangi bir vize (Schengen olabilir) ile Polonya‘da bulunmalıdır. Bu vizenin Kalış süresi (geçerlilik süresi ile karıştırılmasın lütfen) 60 ila 90 gün arasında olması, başvurunun sağlıklı yapılıp tamamlanması adına en önemli detaylardandır.
Bu konunun tüm detaylarını POLONYA OTURUM İZINLERİ başlıklı sayfamızda inceleyebilirsiniz.
Bu Sözleşmedeki pozisyon, ücret,mesai süresi tamamen Çalışma izni ile örtüşmek zorundadır.
Burada cok önemli olan bir husus ise Sözleşmenin süresidir. Sözleşme başlangıç ve bitiş süresi ÇALIŞMA VİZESİ (D07) veya OTURUM İZNİ ile örtüşmek zorundadır. Bunun sebebi de daha önce de birkaç defa belirtildiği gibi Çalişma İzni’nin, ÇALIŞMA VİZESİ(D07) veya OTURUM İZNİ ile ilişkilendirilmediği sürece bir geçerlilik taşımamasıdır.
İşveren için büyük önem arzeden ve zaman alan bu işlemler esnasında, müşterilerimizi şeffaf bir şekilde her aşamada ve yaptığımız başvuru konusunda bilgilendirmemiz, başvurunun kanıtını ibraz edebilmemiz, ve karar tarihini bildirebilmemiz, müşterilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaktadır.
Doğru evrak, doğru zamanda , doğru makama şeklindeki felsefemiz, bir ekip oluşumuz, tecrübe ve bilgimizi hassas ve titiz bir takipçilikle birleştirmiş olmamız en guvendiğimiz özelliklerimiz. Kanıtımız ise REFERANSLARIMIZ. Referans listemiz için lütfen bizimle irtibata geçiniz.
SİZLERE DE HİZMET VERMEKTEN MEMNUNİYET DUYARIZ!